General

Ronde om Texel en Texel Dutch Open officieel F18 klasse-evenement

Den Burg, juni 2014 - De Nederlandse F18 klasse-organisatie en de organisatie van de Ronde om Texel hebben besloten om zowel de Texel Dutch Open als de 37e Ronde om Texel aan te merken als F18 klasse-evenement. Beide evenementen tellen nu dus mee voor het Nederlands Kampioenschap F18 2014. Vorig jaar won Karel Begemann, samen met Oscar Zeekant, de Ronde om Texel in een Formule 18- catamaran. Ook dit jaar is hij weer van de partij.

Winnaar Ronde 2013 Karel Begemann vaart ook dit jaar de Ronde om Texel

Karel Begemann, vorig jaar samen met Oscar Zeekant winnaar van de Ronde om Texel 2013, komt ook dit jaar weer met een F18-catamaran naar Texel, voor zowel de Texel Dutch Open als de Ronde. Met alleen een andere zeilpartner: Hans Breur. Het wordt voor Begemann de 5e keer dat hij deelneemt aan de Ronde.

Karel Begemann in actie in 2013

Belofte maakt schuld
Hans Breur heeft een ijzerwarenzaak in Rotterdam en heeft Karel Begemann vaak ondersteund met klusmateriaal voor zowel de Nacra 17-campagne als de 49er die hij nu vaart. Ooit hebben ze de afspraak gemaakt om een keer samen te gaan varen. Begemann: “Twee weken geleden vroeg Hans of ik de Texel Dutch Open met hem wilde varen. Ik had in eerste instantie andere verplichtingen eind juni. We hebben pas eind mei besloten dat we samen de Texel Dutch Open en ook de Ronde om Texel gaan varen. We hebben nog nooit samen gezeild, maar we gaan deze week een rondje trainen en dan moet het goedkomen. Ik heb wel weer zin om een wedstrijd te varen op de catamaran.”

Inschrijvingen
Online inschrijven voor de Texel Dutch Open en de Ronde om Texel kan via:
http://www.roundtexel.com/content.asp?navid=wi

Klik hier voor de trailer van de Ronde om Texel en andere spectaculaire beelden

Reultaten F18 KE Catpoint online

De resultaten van het F18 Klassenevenement van afgelopen weekend zijn beschikbaar.

Sailed: 7, Discards: 1, To count: 6, Entries: 8, Scoring system: Appendix A
RankBoatSailNoHelmNameCrewNameR1R2R3R4R5R6R7TotalNett
1st Nacra Infusion NED 77 Hans van Dam Marius van Dam (2.0) 1.0 2.0 2.0 1.0 1.0 1.0 10.0 8.0
2nd Nacra Infusion NED 4 Jorden Veenman Frank de Waard 1.0 2.0 1.0 1.0 2.0 (4.0) 2.0 13.0 9.0
3rd Nacra Infusion NED 109 Arjan Baas Roderick Gort (6.0) 5.0 3.0 3.0 3.0 2.0 4.0 26.0 20.0
4th Nacra Wildcat NED 170 Froukje Feenstra Niels Kleijweg 4.0 3.0 (7.0) 5.0 4.0 3.0 5.0 31.0 24.0
5th Hobie Wildcat NED 15 Ad Noordzij Maarten Noordzij 3.0 4.0 6.0 4.0 6.0 6.0 (7.0) 36.0 29.0
6th Nacra Infusion NED 05 Peter Kloppers Tony Mels 5.0 6.0 4.0 (7.0) 7.0 5.0 3.0 37.0 30.0
7th Nacra Infusion NED 1542 Willie v.d. Heijden Arthur Moerman 7.0 7.0 5.0 6.0 5.0 (8.0) 6.0 44.0 36.0
8th Nacra Infusion NED 575 Maarten Grabiel Ties Nieuwenhuizen (9.0 DNS) 8.0 8.0 8.0 8.0 7.0 8.0 56.0 47.0

Gedetailleerde resultaten bekijken? Klik hier. Alle foto's zijn hier te bekijken (met dank aan Phillip!)

F18 Klasse evenement Catpoint‏

In het weekend van 31 mei & 1 juni 2014 wordt in Ouddorp het F18 klasse evenement georganiseerd. Catpoint is de gastheer en legt de zeilers weer in de watten, zowel op het water als op de kant. Twee dagen lang regelen zij een mooie wedstrijdbaan waar de catamarans helemaal in hun element zijn. De unieke ligging zorgt ervoor dat er maximaal van de wind geprofiteerd kan worden, maar een golfopbouw uitblijft. Ideale omstandigheden dus!

Na inschrijving zijn de lunch en de (alcoholische) drankjes bij Catpoint allemaal inbegrepen. Dus: schrijf je snel in via de website van Catpoint en tot volgende week!

Olympisch toppers strijden tijdens Bolster Teamrace Knockout

 

Op 17 mei 2014 om 16:00 is het weer zover, dan wordt voor de 4e keer de Bolster Teamrace Knockout georganiseerd. Dit jaar is het bekende catamaranstrand Marina Muiderzand opnieuw het strijdtoneel. DUIN tovert deze locatie momenteel om in een waar duinlandschap, alsof je je een dag aan zee waant. Nieuw dit jaar is het type catamaran waarop wordt gestreden: de Olympische Nacra 17. De organisatie heeft voor deze editie de crème de la crème uit deze catamaranklasse weten te strikken. Dé kans dus om deze Olympische topzeilers van dichtbij hun kunsten te zien vertonen. Niet alleen voor de zeilers is het een waar schaakspel, ook voor de toeschouwers is het een zeer spectaculair evenement. De catamarans scheren namelijk letterlijk langs de tribunes bij de finish, een genot voor jong en oud! De organisatie verwacht ook dit jaar weer grote getale bezoekers tijdens dit vrij toegankelijke evenement.

De lijst met internationale topzeilers is lang en ieder team bevat wel één Olympische kandidaat. De beste Nacra 17 zeilers, die op dit moment hun Olympische campagne zeilen in Hyères, zallen aanwezig zijn. Neem bijvoorbeeld Darren Bundock (tweevoudig Olympisch medaille winnaar en winnaar America’s Cup 2013), Jeroen van Leeuwen (tweevoudig wereldkampioen), Thijs Visser (jongste wereldkampioen ooit), Jason Waterhouse (Youth America's cup), Billy Besson (huidig wereldkampioen Nacra 17), Tom Phipps en Zennor Pascoe. Allemaal nemen ze het tegen elkaar op in Muiderzand. Er wordt in zeer kleurrijke outfits 2-tegen-2 gezeild. Focus, teamwork en lef luisteren hier heel nauw, iets waar naamsponsor Bolster grote organisaties dagelijks in ondersteunt en in de Teamrace Knockout duidelijk herkend. Na twee rondes met een ‘best of three’ is bekend wie de finale mogen gaan zeilen. Officiële matchrace umpires van DMTRA zullen alles scherp in de gaten houden en waarborgen dat alles volgens de regels zal verlopen.

Vanaf de kant is het zeilspektakel bijzonder goed te volgen. Op grote schermen zal het schouwspel op het water goed zichtbaar zijn dankzij de on-board camera’s en meevliegende drones. Ook zijn Marcelien de Koning en Frans Sluyters weer van de partij, zij zullen live commentaar geven van de strategieën en acties op het water. Via YouTube zal direct na het event een compilatie online gezet worden.

Limbodansen – How low can you go?
Naast het matchracen is het limbodansen een net zo’n populair onderdeel van de Bolster Teamrace Knockout geworden. Deelnemers dienen tijdens dit onderdeel zo laag mogelijk met hun mast boven het water te komen, maar zonder de catamaran om te laten slaan. Een knap staaltje boothandling, vaak onder luid gejuich wanneer de zeilers het net-niet redden en alsnog te water gaan.  Het publiek is tevens jury, via borden met cijfers en hun applaus bepalen zij de uiteindelijke winnaar. De winnaar van het onderdeel limbodansen krijgen een check t.w.v. € 250 die zij aan een goed doel naar keuze mogen schenken.

Nieuw: Teamrace Knockout OPEN
Niet alleen de olympische zeilers zullen tegen elkaar strijden tijdens de Teamrace Knockout, ook andere geoefende catamaranzeilers kunnen hun vaardigheden tonen in de open klasse. In totaal kunnen 16 catamarans in 8 teams onderling de strijd aanbinden. Enige voorwaarde is het bezitten van een Formule 18 catamaran en een glimlach richting het publiek. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, inschrijven hiervoor kan via de website van de Bolster Teamrace Knockout.

Hoofdsponsor Bolster
Bolster heeft deze snel populairder wordende sport geadopteerd. Bolster maakt leiders en organisaties succesvol via boardcoaching en teamprogramma’s. Bolster is verwant met de catamaransport omdat ook hier focus, snel beslissen, lef, teamwork en plezier voorwaarden zijn voor succes. Meer informatie over de mogelijkheden van Bolster is te vinden op www.teambolster.com

DUIN – Leven aan het strand, wie wil dat niet?
Het gebied rond het catamaranstrand ondergaat momenteel een spectaculaire metamorfose. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam wordt gewerkt aan project DUIN: een uniek stuk stad in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen, stranden en een levendige boulevard met appartementen, winkels en restaurants. Uitstekend te bereiken dankzij een goede ontsluiting via snelweg en spoor. Met volop ruimte om te wonen, ondernemen en recreëren. De verkoop van de eerste duinwoningen gaat op 14 juni van start. Leven aan het strand, wie wil dat niet? Kijk op www.duin.nl voor meer informatie.

Programma Bolster Teamrace Knockout:

11:00 – 15:00 Teamrace Knockout Open Formule 18

15:00 – 16:00 Limbodansen

16:00 - Einde Teamrace Knockout Nacra 17

Adres:
Marina Muiderzand/Sail-Today
IJmeerdijk 20 Almere

Een video impressie van de Bloster Teamrace Knockout kunt u hier bekijken. De toegang is gratis en er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op www.teamraceknockout.nl

 

Gaastra North Sea Series 2014 (Belgie)

Op 17 en 18 mei zal in Belgie de Gaastra North Sea Series worden gezeild. Via onze gastvrije zuiderburen ontvingen we een uitnodiging voor deelname. Voor iedereen die er een heerlijk zeilweekend van wil maken is dit de uitgelezen kans! Wellicht kun je het weekend zelfs terugverdienen, dankzij hun sponsors is er een prijzenpot van maar liefst 1000 euro beschikbaar.

De NOR is inmiddels ook beschikbaar en hier te downloaden. Inschrijven kan direct via deze link.

De wedstrijden zullen traditioneel worden gehouden bij de RBSC Duinbergen (Knokke-Heist), de thuisbasis van de Belgische catamaranzeilers.